Vélemény Vélemény-cikkeink

Zelenszkij a NATO-nak: Minden ember, aki innentől kezdve meghal, miattatok is hal meg

A NATO látványosan kerül minden olyan lépést, ami abba az irányba mozfdíthatná az eseményeket, hogy be kelljen avatkoznia a háborúba. Tegyük hozzá: óriási szerencsénkre! De nem mindenkinek tetszik ez, az ukrán elnök a NATO-t kritizálja, mert az nem hajlandó a repüléstilalmi zóna bevezetésére. Helyette üzemanyaggal támogatja Ukrajnát.

Borítóképen: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Jens Stoltenberg NATO-főtitkár találkozót tartott az ENSZ Közgyűlésének 74. ülésszakán New Yorkban (forrás: Президент України зустрівся з Генеральним секретарем НАТО via commons.wikimedia.org, szerző: Ukrajna Elnöki Hivatala, licenc: CC BY 4.0) A kép illusztráció

Az ukrán elnök pedig – immár sokadszor! – szembesül azzal a ténnyel, hogy sem az Egyesült Államok, sem pedig a nATO nem védi meg fegyveres erőkkel, csakis és kizárólag fegyverszállítmányokkal hadianyaggal, és pénzzel hajlandó támogatni azt a háborút, amitől úgy fél, mint a tűztől!

Erre meg is van az oka, mert ha a NATO beavatkozik annak beláthatatlan következményei lennének. A nagy kérdés „csupán” az, hogy miért vitetik el a balhét az ukránokkal?

Mert továbbra is tartjuk abbéli álláspoontunkat, hogy ez a háború nem Oroszország és Ukrajna háborúja – még akkor sem, ha ez a két ország vívja meg! -, hanem az Egyesült Államok és Oroszország harca azért a biztonsági zónáért, amit Moszkva szeretne megtartani, Washington viszont szeretné átlépni!

Aki tehát az ukránokkal igencsak csúnyán bánik/bánt, az a Nyugat, ami folyamatosan hitegette az ukrán vezetést a NATO és az Európai Unió tagsággal, de amikor tényleg dönteni kellett volna a felvételről, az soha nem történt meg.

És itt jön egy igen fogós kérdés; van ebben felelőssége Magyarországnak? Van, de csak annyi, hogy soha nem tudta kikényszeríteni európai és amerikai partnereinél, hogy azok kiköveteljék Ukrajnától az őshonos magyarság jogainak tiszteletben tartását! Az tény, hogy Magyarország addig nem támogat semmiféle euro-atlanti, vagy európai szövetséghez/unióhoz való csatlakozást Ukrajna vonatkozásában, amíg a magyarság jogait nem állítják vissza, de az is tény, hogy ezzel sem Ukrajna vezetése, sem pedig a Nyugat soha nem is foglalkozott!

Mindig az a kamu szöveg ment, hogy a kisebbségekkel kapcsolatos ukrán viszonyulás oka az orosz kisebbség okán alakult, úgy, ahogy… De ez nagyon sok ponton fals!

Mutatjuk:

  1. A jog nem ismer olyan fogalmat, hogy ha valakit jogsértés ér, az feljogosítja a sérelmet szenvedettet arra, hogy ő is jogot sértsen.
  2. A magyar kisebbségnek semmi köze nincs az oroszhoz, de az egy óriási különbség, hogy a magyarság esetében az anyaország uniós és NATO tag.

Kicsit alaposabban kibontva; az 1. pont esetében nem áll meg az önvédelem, ugyanis a magyar kisebbség elnyomása semmiképpen nem önvédelem, hiszen nincs mitől, nincs ki ellen védekezni, a magyar kisebbség soha nem fenyegette Ukrajnát (még akkor sem, ha olyan koholt vádakat fogalmaztak meg Kijevben, mint a szeparatizmus!). A 2. pont pedig egy igazán rossz hír, mert azt mutatja, hogy sem a NATO-tagság, sem pedig az Európai Unió tagsága nem jelent semmit a külvilág felé az érdekérvényesítésben!

Figyelem, ez utóbbi mellett nem szabad elmenni, hiszen mind az USA, mind a NATO, mind az EU a demokráciát zengi, az emberi jogok mindenekfelettiségét hangoztatja, de amikor egy tagja más országbéli kisebbségéről van szó, megsüketül és megvakul…

Köszönjük szépen, de ebből nem kérünk! Mielőtt nyílnának a csatornafedelek, megjegyezzük, hogy sem orosz, sem kínai fennhatóságból nem kérünk, és nem akarunk, ugyanis meg kell nézni Magyarország jogi státuszát; független, azaz szuverén állam! És nagyon nem szeretnénk ebben semmilyen változást!

De vissza a háborúhoz! Vajon a baloldali média miért nem említi a fenti tényeket? Vajon miért nem boncolgatja, hogy a Nyugat Ukrajnát használja a saját háborúja megvívásához? Nem gyanús, hogy a legnagyobb Nyugat-hívő, az ukrán elnök most azt mondja, hogy a NYATO (azaz a Nyugat) is komolyan felelős az emberi veszteségekést? Nem tűnik fel, hogy rettenetesen fals a kórus?

Mindenkit, aki segítség helyett fegyvert küld Ukrajnába szeretnénk felhívni arra, hogy a fenti kérdéseket válaszolja meg, aztán döntsön; fegyver vagy segítség? Olyan, nincs, hogy fegyver ÉS segítség, az maga a tőről metszett hazugság!!!

Ajánlott Cikkek