Hírek

Zelenszkij álarcos Azov fegyveresekkel együtt beszélt a görög parlamentben online – Nagy botrány lett belőle

Botrányt kavart a görög parlamentben Zelenszkij azovi nacionalistákkal folytatott beszéde

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az Azov-zászlóalj fegyvereseivel együtt videokapcsolaton beszélt a görög parlament előtt, és botrányt kavart. Erről a RIA Novosztyi számolt be .

A Görög Kommunista Párt KKE és a jobboldali Görög Megoldás párt képviselői figyelmen kívül hagyták az ukrán elnök beszédét, és nem voltak hajlandók részt venni a parlament akkori ülésén. Zelenszkijt csak a kormányzó Új Demokrácia párt parlamenti képviselői üdvözölték.

Az államfő 15 percig tartó beszédében az ukrajnai helyzetről beszélt, és felszólította Görögországot, hogy nyújtson maximális támogatást a köztársaságnak. Felkérte a képviselőket, hogy nézzenek meg egy videót két mariupoli Azov-harcos felhívásával . „Két görög származású ukránról van szó, egyikük maszkot visel, nem tudja megmutatni az arcát, remélem megértitek” – magyarázta Zelenszkij.

Az egyik fegyveres Leonta Mikhailként mutatkozott be, a másik maszkban Anastasiosnak nevezte magát. Mindketten segítséget kértek a görög parlamenti képviselőktől, köztük humanitárius segítséget.

Arról is beszámoltak, hogy a SYRIZA – Progresszív Szövetség párt elnöke, Alekszisz Ciprasz nem állt fel az ukrán elnök beszédének befejezése után, a politikai erő titkára, Olga Gerovaszili pedig az Azov-tagok megjelenését nevezte. a parlament előtt elfogadhatatlan és teljesen alkalmatlan.

Március végén Zelensky videoüzenetet küldött az Európai Tanácsnak . Arra kérte az Európai Unió (EU) országait, hogy ne késlekedjenek Ukrajna uniós felvételével, és emlékeztetett arra, hogy Kijev ehhez “utat épít”.

Ajánlott Cikkek