Hírek Vélemény Vélemény-cikkeink

Zelenszkij az Európai Unió tanácsadója lett?

Nagyon úgy tűnik, ugyanis úgy osztja az észt, mintha az EU tagja lenne… Pedig ettől igen messze van, és ha továbbra is Magyarország támadásával akar népszerűséget szerezni magának Európa-szerte, akkor biztosan nem is lesz az! „…Európa pedig nem hallgathatja tovább Budapest kifogásait” – mondta dán parlamenti képviselőkhöz intézett beszédében.

Borítóképen: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Jens Stoltenberg NATO-főtitkár találkozót tartott az ENSZ Közgyűlésének 74. ülésszakán New Yorkban (forrás: Президент України зустрівся з Генеральним секретарем НАТО via commons.wikimedia.org, szerző: Ukrajna Elnöki Hivatala, licenc: CC BY 4.0) A kép illusztráció

Nem tudjuk, hogy ki és mikor szerződtette az ukrán elnököt arra, hogy tanácsokat adjon az Uniónak, és azt sem igen hisszük, hogy Zelenszkij nincs tisztában azzal, hogy a szélsőséges nacionalista ukrán állam ott rúgott bele a kárpátaljai magyarságba, ahol csak tudott… De ezt neki lehet, ahogy a politikai ellenfelei bebörtönzése miatt sem nagyon szólalt fel Európa „haladó” fele, ahogy azt sem nagyon firtatták (talán pár gyengécske német próbálkozás volt…), hogy mi a fészkes fenéért nem lehetett betartani a minszki megállapodást!

„Mindenki pontosan tudja, ki áll szemben az emberiességgel és a józan ésszel az Európai Unióban, ki az, aki semmit sem tesz Ukrajna békéjéért. Ennek véget kell vetni, Európa pedig nem hallgathatja tovább Budapest kifogásait.”

Pontosan tudjuk, hogy ezek a szavak a nagy semmit jelentik, nem is érdemes ezekkel különösebben foglalkozni, a csepűrágó csak felül a magyargyűlölők expressz-vonatára – ez nagyon testhezálló neki, hiszen van előképzettsége! – csakis azért, hogy ezzel szerezzen népszerűséget!

A népszerűség pedig újabb fegyverszállítmányokat, meg újabb segélyeket jelent az amúgy békeidőben is életképtelen országa számára. Apropó!

Talán a nagy ideológiai sz@rkavarás (nácikkal harcol a „demokráciáért” vállvetve a szabadság bajnokával, az USA-val…) helyett el kellett volna gondolkodni legalább egy pillanatra azon, hogy miként is lehetett volna az ukrajnai polgárokért tenni. Tenni azért, hogy jobban éljenek.

De nem, éppen elég a segély, a hitel meg a fegyver. Tipikus középkori gondolkodás megspékelve szolgalelkűséggel. Talán le kellene cserélni a tanácsadót, nem?

Ajánlott Cikkek