Hírek

Zelenszkij „azonnali” cselekvésre szólít fel, mivel „a szabadságnak nincs ideje várni” – FoxNews

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombati éjszakai beszédében rámutatott Oroszország „önbizalmára”, és azt mondta, hogy egész Európát meg akarják támadni.

“Az orosz agressziót nem csak Ukrajnára akarták korlátozni” – mondta Zelenszkij, hozzátéve, hogy “az egész európai projekt Oroszország célpontja”.

„A szabadságnak nincs ideje várni” – folytatta Zelenszkij. “Amikor a zsarnokság megkezdi agresszióját minden ellen, ami fenntartja a békét Európában, azonnal cselekedni kell.”

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök éjszakai beszédében kijelentette, hogy országa célja az Oroszországgal vívott háborúban a béke “a lehető leghamarabb”.

“Háborúellenes koalíciónk feladata teljesen világos: mielőbb véget kell vetni ennek az Oroszország által indított háborúnak” – mondta szombat este. “Felszabadítani földünket a betolakodóktól. És garantálni Ukrajna biztonságát, következésképpen a demokrácia és a kelet-európai nemzetek szabadságának biztonságát.”

Zelenszkij arra is figyelmeztette Európa többi részét, hogy Oroszország célpontja “az egész európai projekt”.

“A katasztrófa, amely elkerülhetetlenül mindenkit elér” – tette hozzá. “Mert az orosz agressziót nem csak Ukrajnára akarták korlátozni. Csak szabadságunk és életünk megsemmisítésére. Az egész európai projekt Oroszország célpontja.”

Zelenszkij azt mondta, “több szankcióra van szükség. Még több fegyverre van szükség államunknak”.

Ajánlott Cikkek