Hírek

Zelenszkij azt javasolta, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa oszlassa fel magát

Zelenszkij elnök felszólította az ENSZ Biztonsági Tanácsát, hogy oszlassa fel magát, vagy zárja ki Oroszországot a testületből

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azt javasolta , hogy az Egyesült Nemzetek Szervezete ( ENSZ ) Biztonsági Tanácsa oszlassa fel magát, vagy zárja ki Oroszországot tagságából. Erről az ENSZ Biztonsági Tanácsa előtt mondott beszédében beszélt – írja a RIA Novosztyi .

Az ukrán vezető felszólította az ENSZ Biztonsági Tanácsát, hogy tegyen intézkedéseket “az ukrajnai béke helyreállítására”, és ennek két alternatíváját javasolta: vagy Oroszország kizárását az összetételből, hogy ne akadályozhassa meg a vonatkozó döntéseket, vagy a Tanács feloszlatását. .

Zelenszkij azt is elmondta, hogy az ENSZ jelenleg nem tud hatékonyan reagálni az ukrajnai orosz különleges műveletre, és kezdeményezte, hogy Kijevben tartsanak konferenciát a globális biztonsági rendszer reformjáról.

Ukrajna elnöke korábban bejelentette , hogy támogatja a tárgyalások folytatását Oroszországgal. Véleménye szerint erre a pártok ellentétes álláspontja ellenére is van szükség.

Ajánlott Cikkek