Hírek

Zelenszkij azt mondja a Kongresszusnak és Bidennek: „Arra kérem Önt, hogy tegyen többet”

borítókép : A képviselőház elnöke, Nancy Pelosi, Kalifornia, bemutatja Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hogy beszéljen az Egyesült Államok Kongresszusával a washingtoni Capitoliumban, 2022. március 16-án, szerdán. (AP Photo/J. Scott Applewhite, Pool)

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tapsot kapott a Kongresszus tagjaitól, mielőtt beszédet mondott a képviselőkhöz 2022. március 16-án, szerdán (Fox News)

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerdán a kongresszushoz intézett beszédében arra kérte az Egyesült Államokat, hogy tegyen többet egy repülési tilalmi zóna bevezetésével, további repülőgépek és légvédelmi rendszerekkel, valamint új biztonsági szövetség létrehozásával.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Dr. Martin Luther King Jr. híres “Van egy álmom” beszédére hivatkozott szerdán a Kongresszus előtt tartott virtuális beszédében, amikor a törvényhozókhoz fordult, hogy segítsenek országa és népe megvédésében.

Zelenszkij azt mondta, hogy ” Oroszország halálforrássá változtatta az ukrán eget” bombákkal és drónokkal, Ukrajnának pedig szüksége van az Egyesült Államok segítségére.

Zelenszkij Kijevből – ahol úgy döntött, hogy továbbra is ott marad híába támadnak az orosz erők- Köszönetet mondott Biden elnöknek „személyes részvételéért” és „őszinte elkötelezettségéért Ukrajna védelme mellett”, az Egyesült Államoknak pedig a általa nyújtott segítség.

“Most azonban igaz, hogy a legsötétebb időkben országunkra, egész Európára nézve többre szólítom fel önöket” – mondta Zelenszkij.

“Hölgyeim és uraim, barátaim, amerikaiak, nagyszerű történelmükben vannak olyan oldalaik, amelyek lehetővé teszik, hogy megértsék, az ukránok mit miért tesznek szükségünk van rátok” – mondta. “Emlékezzenek Pearl Harborra, 1941. december 7-i szörnyű reggelre, amikor az ég fekete volt a füsttől és a segítségért kiabáló katonák sikolyaitól Csak emlékezzenek erre.”

Zelenszkij a továbbiakban 2001. szeptember 11-re hivatkozott, „szörnyű napnak” nevezve azt, amikor a „független területeket” „csataterekké” változtatták, és „amikor ártatlan embereket támadtak meg – akkor is a levegőből támadtak a gonoszok”.

“Drónokat használnak, hogy megöljenek minket” – mondta. “Ez egy olyan terror, amelyet Európa 80 éve nem látott, és mi választ kérünk erre a terrorra az egész világtól.” 

Az egész beszédet nem idézzük be de hasonló utalások voltak a történelemből. Martin Luther King ” Van egy álmom “idézete után így fejezte be :

„Hozzunk létre egy új egyesülést( szervezetet), az Együtt a Békéért, egy olyan felelős országok szövetségét, amelyeknek megvan az ereje és tudása konfliktusok megállításához, azonnali 24 órán belül megadják a szükséges segítséget – akár fegyvert is, ha kell, szankciókat, humanitárius támogatást. , politikai támogatást.” 

“Ha ma létezne egy ilyen szövetség… életek ezreit menthetnénk meg hazánkban, a világ számos országában, akiknek békére van szükségük, azokat, akik embertelen pusztítást szenvednek el” – mondta Zelenszkij.

forrás foxnews

Ajánlott Cikkek