Hírek

Zelenszkij: Egyedül maradtunk

Értjük, hogy az ukránoknak, így a vezetésnek sem éppen leányálom, ami most történik, ugyanakkor a felismerés, miszerint Ukrajna egyedül van, elég későn jött meg. Ahogy az események gyorsuló spirálban haladtak a mai napig, úgy egyre nyilvánvalóbb volt, hogy Ukrajna egyedül van.

Borítóképen: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Jens Stoltenberg NATO-főtitkár találkozót tartott az ENSZ Közgyűlésének 74. ülésszakán New Yorkban (forrás: Президент України зустрівся з Генеральним секретарем НАТО via commons.wikimedia.org, szerző: Ukrajna Elnöki Hivatala, licenc: CC BY 4.0)

Bár Volodimir Zelenszkij korábban már mintha érezte volna, hogy ennek számára (sem) lesz jó vége, de úgy tűnik, hogy titokban reménykedett abban, hogy azért mégis jön segítség. Csalódnia kellett, és ennek a csalódottságának ma reggel hangot is adott.

„Egyedül maradtunk országunk védelmében. Ki hajlandó harcolni a mi oldalunkon? Nem látok ilyeneket. Ki hajlandó Ukrajna NATO-felvételét szavatolni? Mindannyian félnek.”

„Nem félünk Oroszországtól, nem félünk Oroszországgal beszélni, nem félünk beszélni államunk biztonsági garanciáiról, illetve semleges státuszáról sem.”

Korábbi cikkünk a témában, amikor úgy tűnt, végre felismeri az ukrán vezetés, hogy csak vesztes lehet:

Ez másfél hete volt, akkor még lett volna lehetőség visszakozni az ukrán vezetésnek bizonyos kérdésekben. Nem történt meg…

Ajánlott Cikkek