Hírek

Zelenszkij gyomrosa az ENSZ főtitkárnak

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök bírálta Antonio Guterres ENSZ-főtitkár azon döntését, hogy kedden Moszkvába látogat, mielőtt Kijevbe indulna – írja az AFP (mi a Guradian-tól vettük át a hírt)

„Egyszerűen rossz először Oroszországba, majd Ukrajnába menni” – mondta Zelenszkij újságíróknak az ukrán fővárosban. “Ebben a sorrendben nincs igazságosság és logika” – tette hozzá.

„A háború Ukrajnában folyik, Moszkva utcáin nincsenek holttestek. Logikus lenne először Ukrajnába menni, megnézni az ottani embereket, a megszállás következményeit” – mondta.

Guterres kedden találkozik Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, majd csütörtökön meglátogatja Zelenszkijt.

Guterres alig érintkezett egyik vezetővel eleddig. Putyin eddig nem volt hajlandó találkozni Guterres-szel, miután megvádolta Oroszországot, hogy megsértette az ENSZ alapokmányát azzal, hogy csapatokat küld Ukrajnába.

Ez a megszólalás megint öngól, de ez hagyján, azt is megmutatja, hogy Zelenszkij nem konstruktív, mindig, és mindenkit kritizál, miközben a saját háza táján kellene söprögetnie… Mi van, mikor például politikai ellenfelei vagyonának elkobzásán fáradozik?

Egy gyomros tehát, amit könnyen visszakaphat…

Ajánlott Cikkek