Hírek

Zelenszkij hivatala felszólította az ukrán hadsereget, hogy emberségesen bánjanak a foglyokkal

borítókép :

Zelenszkij irodavezetőjének tanácsadója arra szólította fel az ukrán hadsereget hogy emberségesen bánjanak a foglyokkal

Mihail Podoljak , az ukrán elnök hivatalának vezetőjének tanácsadója felszólította az ukrán hadsereget, hogy emberségesen bánjanak a hadifoglyokkal. Erről a RIA Novosztyi számolt be .

Szerinte a nyugati országok abbahagyhatják Ukrajna segítését e szabályok be nem tartása miatt. Az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériumának hivatalos képviselője , Igor Konasenkov vezérőrnagy közleménye szerint 498 orosz katona vesztette életét egy ukrajnai katonai különleges művelet során.

Korábban Tatyana Moskalkova, az emberi jogok oroszországi biztosa arra kérte a genfi ​​Nemzetközi Vöröskeresztet és a szervezet ukrán irodáját, hogy látogassanak meg ukrajnai orosz hadifoglyokat és nyújtsanak nekik segítséget.

„Arra kérem a Vöröskeresztet, hogy látogassa meg azokat a fogvatartottakat, akikről hozzátartozóik írtak, valamint az összes többi fogvatartottat, hogy segítséget nyújtsanak nekik, tájékoztassák egészségi állapotukról, valamint arról, hogy betartják-e a nemzetközi normákat és elveket fogságba tartóik” – mondta az ombudsman.

Ajánlott Cikkek