Hírek

Zelenszkij – “Körülbelül 1300 ukrán katona halt meg” Az oroszok állítólag elraboltak egy polgármestert

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombati sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy erői mintegy 1300 katonát veszítettek az elmúlt 17 napban – írja a Reuters.Az ukrán elnök előbb viszont azzal vádolta az oroszokat, hogy elrabolták Melitopol polgármesterét, mondván: „Átléptek a terror új szakaszába”

borítókép : Ezen az Ukrán Elnöki Sajtóiroda által biztosított videón készült képen, amelyet 2022. március 12-én, szombaton kora a Facebookon tettek közzé, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök beszél az ukrajnai Kijevben. (Ukrán Elnöki Sajtóiroda)

Zelenszkij segítségért folyamodott néhány órával azután, hogy az ukrán parlament bejelentette, hogy Ivan Fedorov polgármestert orosz erők tartják fogva a város központjában.

“Fjodorov elrablásakor műanyag zacskót tettek a fejére” – közölte az ukrán parlament hivatalos Twitter-fiókján .

Ráadásul Inna Sovsun ukrán parlamenti képviselő szombat délelőtt a Fox Newsnak Neil Cavutonak azt mondta, hogy Fedorovot az oroszok kínozzák.

“Most olyan információink vannak, hogy megkínozzák. Ez a gonoszság egy másik szintje. Putyin terrorista, ez egy terrorista állam, amiről beszélünk” – mondta.

“Nincsenek határok előtte, nincsenek határai a kegyetlenségének, és meg kell állítani.”

„A világ összes vezetőjéhez fordulunk, aki Moszkvával beszél: Franciaországhoz, Németországhoz, Izraelhez és másokhoz” – mondta Zelenszkij beszédében. „Személyesen felhívtam Sholtz német kancellárt, és beszéltem vele, valamint Macronnal. 

“Bárkivel fogok beszélni, hogy népünk felszabaduljon” – tette hozzá, és arra buzdította a vezető nemzeteket, hogy használják fel globális helyzetüket a helyzet befolyásolására.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete szerint a konfliktus kezdete óta legalább 2,5 millió ember menekült el Ukrajnából menekültként

Oroszország a múlt héten azt állította, hogy legalább 2870 ukrán katonát ölt meg, és további 3500-at megsebesített.

Ajánlott Cikkek