Hírek

Zelenszkij most éppen Németországot kérdezi fel és vádolja Oroszbarátsággal

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön a német parlament előtt nyilatkozva azzal vádolta az országot, hogy az orosz inváziót megelőzően gazdaságát Ukrajna biztonsága elé helyezi . 

borítókép Thomas Thrutschel euronews.com

„Amikor megelőző intézkedéseket kértünk, észrevettük, hogy Németország késlelteti a dolgokat, hogy folytatni akarja a közgazdasági vagy üzleti tevékenységet” – mondta Zelenszkij Berlin és Moszkva közötti kapcsolatokra utalva. 

„És most az Ön és az agresszor ország közötti kereskedelmi útvonalak kulcsfontosságú elemei annak a falnak, amely jelenleg elválasztja tőlünk Európát” – folytatta. 

Az ukrán elnök felszólította Németországot, hogy ne hagyja, hogy új fal kettévágja Európát, és sürgette országa NATO- és Európai Uniós tagságának támogatását. 

„Német nemzet erősebb, mint a berlini fal – a szabadság és a szabadság elvesztése közötti fal” – mondta Zelenszkij. “Ez a fal minden következő bombával erősödik „Német nemzet erősebb, mint a berlini fal – a szabadság és a szabadság elvesztése közötti fal” – mondta Zelenszkij. “Ez a fal minden következő bombával erősödik , minden egyes fontos döntéssel vastagabb lesz – Ukrajna földjén,- amelyet nem hoznak meg időben ”  ” 

Zelenszkij rámutatott Németország tétovázására is, amikor a legszigorúbb szankciók bevezetéséről volt szó Oroszországgal szemben, attól tartva, hogy az árthat a német gazdaságnak. 

“Szeretném most azt mondani Scholz kancellárnak, hogy rombolja le ezt a falat, adja Németországnak azt a vezetést, amelyre utódai büszkék lesznek” – mondta Zelenszkij beszéde befejezésekor. “Támogassanak minket, támogassanak minden ukránt, állítsákmeg a háborút, segítsenek megállítani. ” 

foxnews .com

Ajánlott Cikkek