Hírek

Zelenszkij reagált az ukrajnai vasútállomás elleni támadásra: “Gonosz, amely nem ismer határokat”

Ukrajna tisztviselői szerint több tucat ember halt meg a kiürítés közbeni támadásban. A cikkben kegyeleti okokból szándékosan nem jelenítünk meg horrorisztikus szenzációhajhász képeket.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök “határokat nem ismerő gonosznak” minősítette pénteken az orosz hadsereget egy kelet-ukrajnai pályaudvar elleni támadást követően, amely tisztségviselők szerint több tucat halálos áldozatot követelt. 

Az ukrán védelmi minisztérium közölte, hogy az orosz erők két rakétacsapást mértek Kramatorszk vasútállomására, ahol a civilek evakuálása zajlott. “Nem lévén erejük és bátorságuk szembeszállni velünk a csatatéren, cinikusan pusztítják a polgári lakosságot” – írta Facebook-oldalán péntek reggel Zelenszkij. “Ez a gonoszság, amely nem ismer határokat. És ha nem büntetik meg, soha nem vége.” 

A régió kormányzója szerint a támadásban legalább 39 ember vesztette életét. Zelenszkij szerint “körülbelül 100 ember sérült meg a könnyű sérülttől az életveszélyes állapotban levőig”. 

Azt is elmondta, hogy “békés ukránok ezrei vártak evakuálásra” a támadás idején. 

A Zelenskyy által közzétett egyik videón az elsősegélynyújtók láthatók, amint az állomás peronján a csomagok körül szétszórt élettelen testeket vizsgálnak. Egy csecsemő elhagyott babakocsija látható a fotón, körülötte a földre fröcskölt vértócsák. 

Egy másik, általa közzétett videón az látható, hogy a tűzoltók megpróbáltak eloltani a tüzet az állomás parkolójában. 

Oroszország tagadja, hogy hadseregének köze lett volna a támadáshoz. 

“A kijevi nacionalista rezsim képviselőinek minden kijelentése arról, hogy Oroszország állítólagos rakétatámadást hajt végre a Kramatorszk város vasútállomása ellen április 8-án, provokáció, és teljes mértékben valótlan” – tette közzé a védelmi minisztérium a Telegramon. 

 “Különösen hangsúlyozzuk, hogy a Tochka-U taktikai rakétákat, amelyek roncsait a Kramatorszk pályaudvar közelében találták meg, és szemtanúk tették közzé, csak az ukrán fegyveres erők használják” – állította a minisztérium is. 

forrás foxnews

Ajánlott Cikkek