Hírek

Zelenszkij sürgős döntést kér Ukrajna EU-tagságáról

„Eljött a döntő pillanat” – állította az ukrán vezető az országában folytatott orosz hadművelet közepette

borítókép : https://commons.wikimedia.org Euromaidan in Kiev.27 November 2013, 21:57:12 Evgeny Feldman

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök sürgős döntést szorgalmaz országa EU-tagságáról, mondván: „ eljött a döntő pillanat ”.

Zelenszkij szombat reggel, az Ukrajna elleni orosz támadás harmadik napján azt mondta, hogy Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével tárgyalt az ukránok további hatékony segítségéről és hősies harcáról a szabad jövőjükért .

„Eljött a döntő pillanat, hogy végleg lezárjuk a régóta tartó vitát, és döntést hozzunk Ukrajna uniós tagságáról ” – írta Twitteren az ukrán elnök.

Michel újraküldte Zelenszkij üzenetét, mondván: „ Ukrajna és népe egy család. A további konkrét támogatás folyamatban van. ” Az EU Tanács vezetője azonban nem reagált az EU-tagság felhívására.

Az Ukrajna EU-tagságáról szóló megbeszélések évek óta folynak minden konkrét eredmény nélkül. Február 23-án Lengyelország és Litvánia nyilatkozatot írt alá, amely szerint Ukrajnának meg kell adni az EU-tagjelölt státuszt.

Zelenszkij is többször kérte az egyértelműséget Ukrajna NATO-tagságára vonatkozólag. Annak lehetősége, hogy Ukrajna a jövőben csatlakozhasson a NATO-hoz, az egyik oka annak, hogy Oroszország katonai akciót indított.

RT.com

Ajánlott Cikkek