Hírek

Zelenszkij újabb feltétel a béketárgyalásokhoz

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök nevezte az Oroszországgal folytatott tárgyalásokból való kilépés feltételének nevezte a szavazást Ukrajna területén. Szerinte erre akkor kerül sor, ha “bármelyik megszállt területen” népszavazást tartanak.

Borítóképen: Volodimir Zelenszkij Ukrajna elnöke 2022 áprilisában (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Ukrajna elnöke, licenc: CC0 1.0) A kép illusztráció

Ezen túmenően pedig további feltétele a tárgyalásoknak az ukrán elnök részéről, hogy Mariupolban nem halhat meg ukrán állampolgár!

Figyelem, a zsoldosok között nem egy akad, aki nem ukrán állampolgár – ezek szerint ők „mehetnek a levesbe”…

„A legégetőbb kérdések a biztonság és a semlegesség garanciái, Donbász és a Krím sorsa. Szerintem nincs több kérdés.”

Zelenszkij ezen mondata rávilágít azokra a pontokra, amelyekben nincs – és a közeljövőben nem is nagyon lesz… – megállapodás. Ezzel együtt a népszavazás aktuális téma, hiszen a mostanság éppen az egyik legaktívabb harci zóna, a Harkovi terület vezetője orosz részről) vetette fel ennek lehetőségét:

Igen, erről már korábban írtunk, de most ki kell emelni, hogy újabb feltétel jelent meg! Ne feledjük, az Azovsztalban rekedt erők SOHA nem kaptak felmentést a harcok alól, pedig láthatóan nincs esélyük…

Ajánlott Cikkek