Hírek

Zelenszkij Újabb tömeggyilkossággal vádolja az oroszokat – Borodjankában találtak áldozatokat

A Kijevtől északnyugatra fekvő Borodjankában „lényegesen szörnyűbb” a helyzet, mint Bucsában, ahol az ukrán vezetés több száz civil lemészárlásával vádolja a várost egy hónapig ellenőrzése alatt tartó orosz haderőt – derült ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtök éjszaka közzétette videoüzenetéből.

„Megkezdődött a romok eltakarítása. Lényegesen szörnyűbb ott a helyzet. Még több áldozatot szedtek az orosz megszállók” – fogalmazott az elnök a Telegram üzenetküldő alkalmazáson közzétett videóban. Az ukrán vezetés szerint az orosz hadsereg több mint 300 civilt gyilkolt meg Bucsában. A helyenként hátrakötözött kezű és az utcán heverő holttestekről készült felvételek bejárták a világot, és hatalmas felháborodást váltottak ki. Moszkva szerint megrendezett provokációról van szó.

És mi történik majd, amikor a világ megismeri a teljes valóságot arról, hogy mit tettek az orosz katonák Mariupolban? – tette fel a kérdést Zelenszkij. „Ott szinte minden utcán az van, amit a világ Bucsában és a kijevi térség más városaiban láthatott, miután az orosz csapatok visszavonultak” – mondta az ukrán elnök.

Az ukrán főváros körüli régió humanitárius központjának vezetője csütörtökön jelentette be, hogy holttesteket találtak a romok alatt a mentést végzők a Kijevtől északnyugatra fekvő Borogyankában. A település egy hónapon át volt az Ukrajna ellen háborút folytató orosz csapatok megszállása alatt.

kronikaonline.ro

Ajánlott Cikkek