Hírek

Zelenszkij: Ukrajna nem ad fel területet

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a CNN-nek azt mondta, hogy Ukrajna nem hajlandó feladni az ország keleti részén lévő területeket, hogy véget vessen az Oroszországgal vívott háborúnak, és Ukrajna hadserege készen áll az orosz hadsereg elleni harcra a Donbász térségében.

Borítóképen: Volodimir Zelenszkij a frontvonalhoz látogat 2019-05-27 (forrás: President.gov.ua via commons.wikimedia.org, szerző: Ukrajna Elnöki Adminisztrációja, licenc: CC BY 4.0) A kép illusztráció

Zelenszkij egy exkluzív interjúban pénteken a CNN-nek Jake Tappernek a kijevi elnöki hivatalból adott videó-interjújában kijelentette, nem garantálja, hogy Oroszország nem próbálja meg újra elfoglalni Kijevet, ha képes lesz elfoglalni Donbászt.

„Ezért nagyon fontos, hogy ne engedjük meg őket, hogy megálljuk a helyünket, mert ez a csata… befolyásolhatja az egész háború menetét” – mondta Zelenszkij, majd így folytatta:

„Nem bízom az orosz hadseregben és az orosz vezetésben. Nézzük meg, megküzdöttük velük, és elmentek, és menekültek Kijevből – északról, Csernyihivból és a környékről –, még nem jelenti azt, hogy nem képesek elfoglalni, ha a Donbász elesik.”

Zelenszkij a CNN adott pénteki interjúban elmondta, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök Ukrajna elleni támadása immár több mint hét hete arról szól, hogy az ukrán hadsereg sikeresen ellenáll Oroszország offenzívájának, ami meglepetést okozott az amerikai hírszerzésnek és a Kremlnek is, amely gyors és gyors győzelmet tervezett.

Úgy tűnik tehát, hogy az ukrán elnök végig akarja vinni a háborút, ami annyit jelent, hogy Ukrajna vagy Oroszország marad meg… Ne ez az, amiért ebből ki kell maradni!

Zelenszkij tehát marad hűséges katona, és az Egyesült Államok támogatása mellett megvívja azt a háborút, ami valójában nem az övé, nem róla szól, „csak” annyiban, hogy ő a vezetője annak az országnak, amit Amerika Oroszország ellen „küldött”…

Ajánlott Cikkek