Erdély Határtalanul Magyar Videók

Bagossy-különvonat: Hegyilevegő Express Erdélyből Budapestre!

A 10 éves Bagossy Brothers Company jubileumi koncertjére a MÁV-Start által biztosított, fekvőhelyes és étkezőkocsis vonattal utazhatnak az erdélyi rajongók Budapestre.

Borítóképen: Bagossy Brothers Company (BBC), A felvétel a Szabadságkoncerten készült a Millenáris B épületében, 2017. október 23-án. Bagossy Norbert (gitár/ének) és Bagossy László (basszusgitár/vokál), Bartis Szilárd (dobok), Tatár Attila (gitárok, vokál) és Kozma Zsombor (hegedű, harmónika, billentyűk)

A Hegyilevegő Expressznek nevezett vonat a Koronával egyesített járat, amely 2023. március 10-én, este 19:35-kor indul Brassóból, majd Sepsiszentgyörgy – Csíkszereda – Gyergyószentmiklós – Kolozsvár – Nagyvárad – Budapest vonalon közlekedne, a tervek szerint pedig másnap délelőtt, magyarországi idő szerint 9:20-kor futna be a Keleti-pályaudvarra. Visszafele március 12-én, vasárnap 17:40-kor indul a vonat, ugyancsak a Keleti-pályaudvarról.

A jegyek ára természetesen attól változik, hogy felnőttek és gyerekek honnan indulnak Budapestre és vissza, vagy egyáltalán váltanak-e jegyet a visszaútra is. Például a felnőtt Brassó/Sepsiszentgyörgy–Budapest oda-vissza jegy 480 lejbe (körülbelül 38 500 forint) kerül, és tartalmaz egy vacsorát is. Ugyanerre az útra a gyerekeknek már 335 (körülbelül 26 900 forint) lejért lehet jegyet váltani, vacsora nélkül az árak 450 (36 100 forint) illetve 305 lejre (24 500 forint) módosulnak.

A MÁV weboldalán rákerestünk a Brassó – Budapest járatok áraira is, egy alvókocsiba foglalt jegy 44,5 euró, azaz nagyjából 219 lejbe kerül március 10-én, a Hegyilevegő Expressz árait tehát piaci szinten határozták meg.

A jegyértékesítő oldalon közölt információk szerint a gyerekeknek járó kedvezmény 15 évnél fiatalabb személyekre érvényes, 6 éven aluli gyerekek számára az utazás díjtalan. A Facebookon közölt információk szerint a jegyértékesítő oldalon foglalhatók a helyeket, fizetni azonban csak a helyszínen, a felszállás pillanatában lehet.

Egyébként nem ez az első alkalom, hogy Bagossyék koncertjére külön gyorsvonatot indítanak: tavaly a Papp László Sportarénás koncertre is hasonlóképp utazhattak ki azok, akik nem akartak lemaradni.

A jubileumi koncertet ezúttal az MVM Dome multifunkcionális sportcsarnokban szervezik, ennek befogadóképessége sportrendezvényeken több mint 20 ezer hely.

forrás: Transtelex

Ajánlott Cikkek