Magyarság Nagyjaink Történelem Történelem Videók

Akiért ma a harang szól – Kalocsay Miklós

Kalocsay Miklós sajnos azok közé tartozik akikért a halál váratlanul, és tragikusan fiatalon jött el. E sorok írója is értetlenül és megrendülten állt a gyászszertartáson, és közben arra gondolt, hogy menynyivel jobb lett volna egy teljes karrier végén elbúcsúzni a nagyszerű színésztől. Biztos vagyok benne, hogy így is felejthetetlen mindenki számára, aki csak egyszer is látta játszani. Nyugodj Békében Miklós!

Kalocsay Miklós (Budapest, 1950. április 17. – Baja, 1991. december 2.) magyar színművész.

A Színművészeti Főiskola elvégzése után 1973-tól a Madách Színház tagja, majd 1980-tól a budapesti Várszínház, 1982-től a Nemzeti Színház színésze.  1973-ban játszotta először hivatalosan Rómeó szerepét, a Szegedi Szabadtéri Játékokon (évekkel később a Nemzeti Színházban), ez az alakítása és megjelenése egy időre meghatározta szerepkörét: általában amorózókat alakított.

Később az ironikus, humoros szerepekhez vonzódott. 1989-től a Szegedi Nemzeti Színházban lépett fel, majd a Ruszt József vezette Független Színpadon játszott. Szinkronszínész is volt, valamint a Kuckó című gyerekműsor házigazdája. Szívelégtelenségben hunyt el.

Ajánlott Cikkek